Kinderopvang natuurlijk

Locaties Heemhuysen

Dordrecht Heemhuys ‘t Schaepje

Marlieke van der Schoot en Femke Hartman
Vrieseweg 121
3311 NV Dordrecht
T: 06-41242663
E: schaepje@heemhuys.nl
W: www.heemhuys.nl

 

Tuin voor ‘schaepjes’
Marlieke van der Schoot en Femke Hartman zijn geboren en getogen in Dordrecht. Daar hebben ze hun eigen kleinschalige kinderopvang gestart nadat ze jarenlang in de kinderopvang hebben gewerkt. Marlieke is drie jaar geleden Heemhuys Zonnekind begonnen in Rotterdam en Femke heeft gewerkt bij een grote kinderopvangorganisatie in Dordrecht. Ze voelen zich thuis in de stad van de ‘schapenkoppen’ en hebben hun Heemhuys daarom ‘t Schaepje genoemd. Dit is een verwijzing naar de bijnaam van de Dordtenaren. Maar ook omdat binnen Heemhuys ‘t Schaepje de nadruk ligt op het gebruik van natuurlijke materialen, zoals wol. En dan is er ook nog de verwijzing naar de herder die voor zijn schaapjes zorgt zoals wij de kindjes onder onze hoede nemen.

Het pand waarin Heemhuys ‘t Schaepje vanaf januari 2017 is gevestigd, ligt aan de Vrieseweg. De ingang van het karakteristieke centrum van de oude stad. ‘We hebben de beschikking over een oppervlakte van 130 m2, waarin we twee kamers hebben ingericht als gezellige huiskamers waar alle ruimte is om vrij te spelen en samen de dag door te brengen, net als thuis.’ In elke huiskamer is er plek voor vijf kindjes per dag in de leeftijd van 0-4 jaar. Om de hoek bevindt zich het prachtige Merwesteijnpark, het oudste stadpark van Dordrecht. ‘Hier zal een fijne wandeling maken onderdeel zijn van ons dagritme en genieten we van al het moois wat er in dit bijzondere stukje natuur, midden in de stad, te beleven valt.’

Antroposofie
Wat Marlieke een Femke bindt is hun gedrevenheid. ‘We voelen elkaar goed aan en gaan vooruitstrevend te werk. We zijn beiden leergierig en zijn enorm geïnspireerd geraakt door de antroposofische visie. De aandacht, warmte en oprechtheid waarmee gekeken wordt naar het jonge kind, is wat wij graag willen meegeven aan elk kind dat bij ons de dag door komt brengen’. Terwijl Marlieke zich daarmee de laatste drie jaar al heeft kunnen verbinden, gaat Femke kennismaken met deze visie door ervaring op te doen en de opleiding bij de Heemhuys Academie te volgen.

Tuin
Belangrijk van de nieuwe opvang voor Marlieke en Femke is dat deze ook een tuin heeft van maar liefst 110 m2. Een hele spannende tuin zelfs waarin er voor de kinderen heel veel te ontdekken is. ‘Nu is de ruime tuin nog voorzien van tegels, bloembakken en gras, maar onze handen jeuken om er in de toekomst een prachtige natuurtuin van te maken waarin nog meer te ervaren is’.

Klik hier voor het inspectierapport

Heemhuys

Kinderopvang natuurlijk