Kinderopvang natuurlijk

Locaties Heemhuysen

Rotterdam Heemhuys Zonnekind

Isa Helwig en Shamim Karokhi
Weteringstraat 275
3061 PN Rotterdam
T: 06-51445687
E: zonnekind@heemhuys.nl
W: www.heemhuys.nl

Register kinderdagverblijf: 187186583


Pedagogische kwalificaties:
Kunstzinnige Therapie, Pedagogische Wetenschappen, Orthopedagogiek & Pedagogisch Werker

Zodra je bij Heemhuys Zonnekind binnenstapt, kom je in een andere wereld. De wereld van het kind. Een plek waar kinderen zichzelf mogen zijn, heerlijk (vrij) kunnen spelen en zich thuis voelen. Twee kamers zijn ingericht als gezellige huiskamers. In deze huiselijke en knusse sfeer worden, per huiskamer, vijf kinderen opgevangen.

 Bij binnenkomst ruikt het naar heerlijke zelfgemaakte fruitpap. De kinderen helpen met het snijden van het fruit, snoepen alvast een stukje appel of peer en roeren in de pan. Wanneer alle kinderen er zijn openen wij de dag met elkaar. De kinderen maken kabouter Pim wakker, want het is nu wel echt de tijd om op te staan:

 ‘De nacht is weer voorbijgegaan, de mensen zijn weer opgestaan.

Maar eentje ligt nog in zijn bed en slaapt en slaapt maar door.

Word wakker, word wakker, de dag die roept! Word wakker, word wakker, je slaapt nu lang genoeg!

Kukeleku, kukeleku, word wakker nu.’

Vervolgens maken wij ons klaar om buiten te gaan spelen. Er gaat geen dag voorbij op Zonnekind, zonder buiten gespeeld te hebben. In onze natuurtuin valt genoeg te beleven. In de zomer plukken wij heerlijke frambozen en in het najaar genieten wij van een appeltje van onze eigen appelboom. Wanneer het een beetje regent trekken wij onze regenkleding en laarzen aan en stampen de kinderen met veel plezier in de plassen.

 Na een heerlijke frisse neus te hebben gehaald en hard gespeeld te hebben, hebben onze buikjes wel trek gekregen. Gezamenlijk genieten wij van een gezonde (biologische) lunch. Wanneer het tijd is voor de kinderen om te gaan rusten/ naar bed te gaan, wordt iedereen in alle rust hiervoor klaar gemaakt. De kinderen kunnen op Zonnekind zowel binnen als buiten slapen. Hierbij is er veel aandacht voor de warmtezorg van het kind: een warm wollenpakje in de winter om in te slapen/ een schapenvacht, voetjes die nog even warm gemasseerd worden en een warme deken.

 Door de dag heen leren de kinderen, spelenderwijs, over de natuur, de seizoenen, het bereiden van het eten, het vouwen van de was, etc. Waarbij er veel gebruik wordt gemaakt van liedjes en versjes. Na een warme soep, komt de dag weer ten einde:

 

‘Dag (naam kind), dag Zonnekind, zwaai maar naar mij.

Tot de volgende keer weer,

domdieredomdei’

Klik hier voor het inspectierapport

Contactformulier

14 + 15 =

Heemhuys

Kinderopvang natuurlijk