Kinderopvang natuurlijk

Locaties Heemhuysen

Nijmegen Heemhuys Opaaltje

Jacobine Mülschlegel en Catherine van Pol
Heyendaalseweg 205
6525 SG Nijmegen
T: 06-19892491
E: opaaltje@heemhuys.nl
W: www.heemhuys.nl

Register kinderdagverblijf: 512457670

Pedagogische kwalificaties:
SPW-3

Na 10 jaar in een ‘nieuw jasje’
De naam van Heemhuys Opaaltje verwijst naar de Opaalstraat, waaraan het heemhuys in 2005 door Jacobine Mülschlegel is gestart. Ook is de opaal als steen zeer veelzijdig, want alle kleuren van de regenboog zijn erin terug te vinden. Jacobine werkte tot 2017 alleen in dit Heemhuys en is vanaf toen samen met Catherine van Pol naar de Heyendaalseweg in de wijk Brakkenstein verhuisd. Daardoor is de locatie veranderd, maar het idee dat alle kinderen in Heemhuys Opaaltje welkom zijn niet. In het mooi verbouwde pand waar vroeger de buurtsuper in zat, zijn de openingstijden én het aantal kindplaatsen verruimd.

Ervaring
Belangrijk voor Jacobine en Catherine is een warme, omhullende opvang te bieden voor kleintjes, zodat ze zich kunnen ontplooien. ‘Daarnaast willen wij met onze ervaring en kennis van zaken ondersteuning bieden aan ouders bij de opvoeding van hun kind.’ Het voordeel van de samenwerking is dat er de mogelijkheid is elkaar in deze taak te ondersteunen. Jacobine vertelt dat ze in de praktijk regelmatig situaties tegenkomt waaraan ze merkt dat er bij ouders onzekerheid bestaat. ‘Denk maar aan ziektes, onrust bij het inslapen en het wel of niet inenten. Door ouders meer zekerheid te bieden, hebben ook de kinderen meer rust.’

Groen
Gelegen in de wijk Brakkenstein, is Heemhuys Opaaltje de ideale uitvalsbasis voor een wandeling door het bos, een uitje naar het park of de natuurspeelplaats. Voor de onderneemsters is het belangrijk met de kinderen dagelijks de natuur in te trekken, zodat ze vrij kunnen spelen met stokken, blaadjes en alle andere schatten die ze onderweg vinden. Met de juiste kleding kan buiten spelen volgens Jacobine en Catherine in elk seizoen van het jaar.

Klik hier voor het inspectierapport.

Heemhuys Kinderopvang natuurlijk